Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
Weergegeven resultaten: 11 tot 20 van 20

Discussie: held gaat dood voor niets

  1. #11
    Gebruiker Eremita's schermafbeelding
    Geregistreerd
    27-10-2013
    Berichten
    1.445

    Standaard

    Tja, ik denk ook dat dat het geval is. Maar zelfs een trol heeft nog recht op eten.
    Cynisch, onbetrouwbaar wicht sinds 1995

  2. #12
    Gebruiker svenie's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18-10-2007
    Berichten
    12.459

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Eremita Bekijk bericht
    Tja, ik denk ook dat dat het geval is. Maar zelfs een trol heeft nog recht op eten.
    Don't feed the troll.

  3. #13
    Grombeertje Muchacho NL's schermafbeelding
    Geregistreerd
    03-08-2007
    Berichten
    4.396

    Standaard

    niemand addresseert het feit verder dat hij misschien wel eens een oase kan aanvallen die meer dan drie vakjes van zijn dorp ligt
    One Piece
    Mod/MH/SH (aug 2007 - feb 2010) // MH (sept 2015)

  4. #14
    Gebruiker
    Geregistreerd
    14-09-2013
    Berichten
    107

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Cloud Bekijk bericht
    kijk eerst eens in de FAQ
    http://t4.answers.travian.nl/index.p...=180#go2answer
    en kijk ook in de beschrijving van het gebouw (als je het heldenhof aanklikt)

    voldoe je aan deze eisen? :
    - heldenhof niveau 10 (1 oase) heldenhof niveau 15 (2 oases) heldenhof niveau 20 (3 oases)
    - de oase die je wilt pakken ligt binnen 3 vakken vanaf het dorp waar je je heldenhof in hebt
    - je valt aan vanuit het dorp met het heldenhof.

    en hoe is de puntenverdeling van je held?
    als je 0 punten of vrij weinig punten op aanvalskracht hebt gaat hij door een paar ratjes al dood.
    jawel hoor, allang vermeld

  5. #15
    Grombeertje Muchacho NL's schermafbeelding
    Geregistreerd
    03-08-2007
    Berichten
    4.396

    Standaard

    ja, maar hij gaat er zelf niet op in
    One Piece
    Mod/MH/SH (aug 2007 - feb 2010) // MH (sept 2015)

  6. #16
    Gebruiker FA_Tyl's schermafbeelding
    Geregistreerd
    12-10-2013
    Berichten
    267

    Standaard

    Zijn held gaat dood zegt hij MNL, daar maakt de afstand niets voor uit

    James, ik zou echt eerst wat meer aanvalskracht zien te krijgen voordat je het weer probeert. Of de held met wat troepen sturen.

  7. #17
    Gebruiker
    Geregistreerd
    11-03-2007
    Berichten
    19

    Standaard

    Geen idee of dit mogelijk is bij een oase.

    Op het moment van kijken staan er geen dieren.
    Hij valt aan, tijdens het lopen spawnen er dieren.
    Omdat zijn held weinig aanvalskracht heeft doet hij weinig schade en sterft de held.
    Omdat hij minder dan 25% van de dieren dood ziet hij niet wat voor dieren er staan. (dit is dus het puntje waar ik aan twijfel of het kan bij een oase, het kan zeker bij een oase welke in het bezit is van een speler, dus ook die vraag zou beantwoord moeten worden: of de oase van een speler is of niet)
    Als hij nadien weer kijkt bij de oase ziet hij weer geen dieren staan omdat iemand anders er langs gaat (oases worden gefarmed door mensen met farmlijsten ofzo).

    De fout zou in dit geval dus bij hem liggen door niet goed naar het rapportje te kijken, je ziet inderdaad geen troepen staan, maar ze zijn er wel.

    Andere optie is gewoon dat de oase een defwaarde heeft zonder dat er troepen instaan.


    Even getest met een druideruiter:
    Onderwerp: viel Vrije Oase ‎‬‎aan
    Verzonden:vandaag 03:37:17
    Aanvaller
    uit dorp
    Phalanx Zwaardvechter Padvinder Toetatis Donder Druideruiter Haeduaan Ram Trebuchet Onderleider Kolonist Held
    Eenheden 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0
    Verliezen 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0
    Info Geen van je soldaten is teruggekeerd.
    Verdediger
    Natuur uit dorp Vrije Oase ‎*
    Rat Spin Slang Vleermuis Everzwijn Wolf Beer Krokodil Tijger Olifant
    Eenheden ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

    In werkelijkheid stonden er meer dan 30 beesten.
    Het lijkt me dus perfect mogelijk dat hij de vraagtekens onterecht beschouwd als 'er staan geen troepen'.


    Oke, nog een test uitgevoerd. Heb alle troepen geveegd van bovenstaande oase, en er terug een druideruiter op gestuurd.
    Resultaat is het volgende:
    Onderwerp:viel Vrije Oase ‎‬‎ aan
    Verzonden:vandaag 03:46:56
    Aanvaller
    uit dorp
    Phalanx Zwaardvechter Padvinder Toetatis Donder Druideruiter Haeduaan Ram Trebuchet Onderleider Kolonist Held
    Eenheden 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0
    Verliezen 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0
    Opbrengst Hout0Klei0IJzer0Graan0
    dragen0/0
    Verdediger
    Natuur uit dorp Vrije Oase
    Rat Spin Slang Vleermuis Everzwijn Wolf Beer Krokodil Tijger Olifant
    Eenheden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Verliezen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

    We zien dus inderdaad dat mijn druideruiter doodging, ook al stonden er geen troepen. Blijkbaar heeft een oase dus ook een defwaarde, net zoals een dorp dat heeft. (met 1 phalanx overleef je ook geen aanval op een dorp ook al is er nog niets in gebouwd)

    Kortom: de held heeft te weinig kracht om de oase te veroveren?
    Laatst gewijzigd door sjens : 22-03-2014 om 03:02

  8. #18
    Gebruiker helfire's schermafbeelding
    Geregistreerd
    07-05-2014
    Berichten
    182

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Eremita Bekijk bericht
    1. Zoals al eerder is vermeldt, kan je dit soort dingen beter in de vragen- of bugtopics plaatsen. Deze zijn er voor een reden.

    2. Als je maar 100 aanvalspunten hebt, aangezien de items die jij hebt geen vechtsterkte erbij geven, en met jouw populatie, gaat je held dood en neem je de oase dus niet over. Ik zou aanraden om troepen mee te sturen of je held wat extra vechtsterkte te geven.

    Edit: Drat, ik ben geninja-ed. Yep, dat duurde lang om erachter te komen...
    geen bug, als zijn held geen punten heeft op veldsterkte is die in zijn eentje niets waard
    ook een oase heeft een defbonus
    dus held zijn kracht is dezelfde als 1a2 troepen (hangt af welke je neemt)
    ja dood lijkt vrij logisch

    ik raad je aan volgende level paar puntjes op veldsterkte te plaatsen

    2de ga ik volledig akkoord
    Laatst gewijzigd door helfire : 24-05-2014 om 22:09

  9. #19
    Gebruiker
    Geregistreerd
    09-04-2014
    Berichten
    1

    Standaard

    het is simpel, je held is niet sterk genoeg. probeer maar 1 eenheid op een lege oase te sturen, die gaat ook dood, stuur er 2 en ze komen beide springlevend terug. Maar het is ook gewoon gebruikelijk om je held met de veeg leger mee te sturen als je een oase wilt veroveren, dan roof je de grondstoffen en neem je de oase meteen over. Bespaart je wat tijd

  10. #20
    Gebruiker
    Geregistreerd
    11-06-2007
    Berichten
    518

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door sirjacky Bekijk bericht
    het is simpel, je held is niet sterk genoeg. probeer maar 1 eenheid op een lege oase te sturen, die gaat ook dood

    Een held zonder vechtsterkte bonus zou een oase zonder dieren moeten overleven, mits hij minder dan x ( zal rondom de 1200 liggen schat ik) populatie heeft. Een oase heeft namelijk een basis pop van 500, dus zolang je onder de 500 zit is het in elk geval prima.

    Kan je gelijk zien want: (55/100)^1,5<0,5.
    Neem voor het gemak 55 als basis verdediging (want het is 1 unit) omdat het dan ook al duidelijk is dat je het zou moeten redden, hoewel het in het echt is het echt zo rondom 53 zit.

    Vuist regel, 85*popbonus ( om deze op te heffen) is minimaal benodigd aantal aanvalspunten voor het overleven van 1 unit indien er verder geen invloeden naast pop op de verdedigende kant is. Houd je dat aan dan zit je altijd save.
    Geld voor zowel dorpen als oases.

    Theoretisch zou een flink geupgrade imperiaan dus in zn eentje een bezette oase van een grotere speler kunnen overleven.

    Gewoon de regeltjes toepassen en er kan nauwelijks verwarring ontstaan.
    Laatst gewijzigd door GGvdH : 05-06-2014 om 23:03

Soortgelijke discussies

  1. Wat gaat er dood bij graandood
    By Koen in forum Vragen
    Reacties: 16
    Laatste bericht: 13-05-2013, 19:04

Regels voor berichten

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •