Weergegeven resultaten: 1 tot 1 van 1

Discussie: Forum Richtlijnen

 1. #1
  Former Zeus AciD's schermafbeelding
  Geregistreerd
  05-12-2005
  Berichten
  2.617

  Standaard Forum Richtlijnen

  §1 - Algemeen

  Bij het maken van een account ga je akkoord en ben je gebonden door deze forum richtlijnen (hierna te noemen: richtlijnen)

  1. De richtlijnen zijn van toepassing op het gehele forum, inclusief (maar niet gelimiteerd tot): posts, prive berichten, profielen en individuele forums.

  2. Hoewel het de eigen verantwoordelijkheid is van de gebruikers om de richtlijnen te volgen, is het de taak van de moderators om het forum vriendelijk en veilig te houden. Als de richtlijnen overtreden worden, mogen de moderators actie ondernemen tegen de betreffende persoon.

  3. Travian heeft ten alle tijden het recht om deze richtlijnen te veranderen, zonder voorafgaande waarschuwing. Het is de taak van de crew om de gebruikers tijdig op de hoogte te stellen van wijzigingen in de richtlijnen.

  4. Gebruikers mogen maar ÉÉN forum account bezitten waar ÉÉN persoon toegang tot heeft, tenzij je nadrukkelijk toestemming hebt van de forum admins. Als een gebruiker betrapt wordt op het hebben van meerdere forumaccounts zonder toestemming, worden alle accounts behalve één permanent geband of verwijderd, met eventuele aanvullende straf voor het overgebleven account.
  Berisping: §1-4 Maximaal 1 forumaccount toegestaan. 100 punten, verloopt nooit

  5. Gebruikers kunnen de functie gebruiken om moderators te verzoeken posts te verwijderen die niet voldoen aan de forum richtlijnen. Moderators hebben het recht om (gedeelten van) posts te laten staan als deze een waardige bijdrage geven aan de discussie.
  Berisping: §1-5 Misbruik Modreport: Alleen posts rapporteren die niet voldoen aan de forumrichtlijnen. 2 punten 15 dagen

  6. Posts en inhoud van posts mogen niet elders gereproduceerd worden zonder toestemming van de originele poster.

  7. Posts moeten leesbaar zijn. Gelimiteerd gebruik van "msn speak" is acceptabel, echter hebben moderators het recht om je post aan te passen als de tekst niet leesbaar wordt bevonden. Zorg er ook voor dat je topic titel helder is en een duidelijk idee geeft van de inhoud van het topic.
  Berisping: §1-7 Taalgebruik: Post is onduidelijk of niet leesbaar. 1 punt 15 dagen
  Berisping: §1-7 Taalgebruik: Topic titel is vaag of dekt de inhoud van het topic niet. 1 punt 15 dagen

  §2 – Verboden Inhoud


  1. De richtlijnen in deze paragraaf hebben betrekking op posts, prive berichten en enige andere vorm van communicatie op dit forum.
  Let op: het quoten van posts met verboden inhoud wordt beschouwd alsof je het zelf hebt gepost en is dus niet toegestaan.

  2. De volgende inhoud en/of gedrag is niet toegestaan:

  A Dubbelposts, crossposts, re-posts en bump of necro posts. Als je (een gedeelte van) een gesloten topic opnieuw wilt posten, is dit alleen toegestaan na toestemming van een moderator. Officiele forum aankondigingen zijn hierin een uitzondering.
  Berisping: §2-2A Dubbelposten - Je bericht één keer posten is voldoende. 1 punt 30 dagen
  Berisping: §2-2A Bumpen - Nodeloos bumpen van een topic is niet nodig. 1 punt 30 dagen

  B Posts in een taal anders dan Nederlands moeten van tevoren toestemming hebben van de forum admins, en er moeten tegelijkertijd vertalingen naar Nederlands verschaft worden.
  Berisping: §2-2B Taal - Alleen Nederlands is toegestaan op dit forum. 1 punt 30 dagen

  C Crew imiteren. Hieronder valt ook "politie" posts, oftewel iemand anders er op wijzen dat hij/zij de forum richtlijnen verbreekt. Gebruik in plaats daarvan de functie. Gebruik van de Moderator BB code mag alleen gebruikt worden voor officiele moderator berichten in de relevante forums.
  Berisping: §2-2C Crew imiteren - Imiteren van moderators of gebruik van modbreak is niet toegestaan. 2 punten 30 dagen

  D Spam, "flames" en beledigingen. Spam kan zijn (maar is niet gelimiteerd tot): posts die niks toevoegen aan het onderwerp van de discussie; posts die niet zijn gerelateerd aan het algemene thema van het subforum; overmatig gebruik van de verschillende soorten tekstopmaak. De moderators hebben het laatste woord in het bepalen wat spam is en wat niet, en of iets beledigend is of niet.
  Berisping: §2-2D Spam - Posts die niets toevoegen zijn niet gewenst. 2 punten, 30 dagen
  Berisping: §2-2D beledigingen - Het beledigen van andere gebruikers is niet gewenst. 3 punten, 30 dagen

  E Ongepast Taalgebruik. Dit forum is toegankelijk voor alle leeftijden, en de inhoud hoort daar bij te passen. Als je per ongeluk de automatische censuur activeert, moet je zelf je post aanpassen met beter taalgebruik. De woordfilter omzeilen of het "impliceren" van ongepast taalgebruik door symbolen, verkeerde symbolen of acronymen te gebruiken, is tegen de regels.
  Niet alle beledigende woorden worden automatisch gefilterd, of zijn in alle contexts beledigend. De moderators hebben het laatste woord of een term acceptabel is of niet in de gegeven context.
  Berisping: §2-2E Ongepast Taalgebruik - Dit forum is voor alle leeftijden, gelieve hier rekening mee te houden. 1 punt, 15 dagen
  Berisping: §2-2E Ongepast Taalgebruik - Woordfilter omzeilen / impliceren van ongepast taalgebruik is niet gewenst. 2 punten, 30 dagen

  F Pornografische, racistische of op een andere manier discriminerende of ongepaste plaatjes of teksten. Alle inhoud moet geschikt zijn voor gebruikers onder de 18 jaar.
  Berisping: §2-2F Adult content: Dit forum is voor alle leeftijden, ook onder 18 jaar. 2 punten, 15 dagen
  Berisping: §2-2F Discrimineren: Dit forum is voor iedereen, racistische of discriminerende uitingen zijn niet gewenst. 2 punten, 30 dagen

  G Het posten van ongecensureerde battlereports. Er moet toestemming zijn van zowel de verdedigende als aanvallende partij bij het plaatsen van een ongecensureerd battlereport, dit dient in de post zelf aangegeven te worden. Reports van aanvallen op WW houders waarbij het wereldwonder is beschadigd, zijn een uitzondering op deze regel. Het battlereport kan ook afwezig zijn in een oorlogsverslag. Namen noemen is zonder expliciete toestemming verboden.
  Berisping: §2-2G Namen noemen: Battlereports dienen gecensureerd te zijn, of toestemming moet uitdrukkelijk vermeld zijn. 2 punten, 30 dagen

  H Het maken van of reageren in een topic om duals te zoeken voor andere domeinen dan .nl. Het is alleen toegestaan om duals te zoeken voor de nederlandse servers, en nergens anders.
  Berisping: §2-2H Travian.nl: Hier alleen duals zoeken voor travian.nl servers. 1 punt, 15 dagen

  I Kopieën van prive communicatie zonder toestemming. Dit bevat, maar is niet gelimiteerd tot: inhoud van forum prive berichten (PBs), In-game messages (IGMs) of emails, alsmede gesprekken via instant messaging services zoals MSN of IRC. Alle partijen moeten toestemming hebben gegeven via PM naar de moderator van het betreffende serverdeel voordat het gepost mag worden.
  Berisping: §2-2I Privacy: Het posten van prive informatie is niet toegestaan (PBs IGMs mail IRC MSN etc). 2 punten, 30 dagen

  J Het posten van persoonlijke informatie zonder toestemming. Persoonlijke informatie (zoals echte naam, adres of foto) van een gebruiker mag alleen geplaatst worden met de expliciete toestemming van de persoon om wie het gaat. Minderjarigen (onder de 18) mogen dit soort informatie alleen geven als er toestemming is gegeven door een ouder of voogd. Met het posten van deze informatie, bevestig je dat je wettelijk bevoegd (meerderjarig) bent, of toestemming hebt van je ouder of voogd. Het plaatsen van persoonlijke informatie is geheel op eigen risico van de gebruiker.
  Berisping: §2-2J Privacy: Het posten van prive informatie is niet toegestaan (Naam adres foto's etc). 3 punten, 30 dagen

  K Discussie van acties van moderators, inclusief (maar niet gelimiteerd tot) reputatie toekenningen, forum waarschuwingen, bans en berispingen, behalve in het forumdeel wat beschikbaar is voor gebande gebruikers. Als je een probleem hebt met een moderator of zijn/haar acties, volg dan aub de procedure zoals die hieronder beschreven staat.
  Berisping: §2-2K Berisping / Ban bespreken. 2 punten, 30 dagen

  L Directe discussie van in-game bans. Topics mogen aangemaakt worden om de brede impact van een ban op een server te bespreken, zolang er niet wordt ingegaan op de ban zelf. Topics over hypothetische situaties mogen ook aangemaakt worden, zolang er geen informatie instaat waardoor de betrokken partijen geindentificeerd kunnen worden (server, account namen etc) en zolang het topic beleefd blijft en in lijn met de andere forum richtlijnen.
  Zie berisping §2-2K

  M Posts die de Travian Spelregels verbreken of die anderen aanzetten tot het verbreken van de spelregels. Dit is inclusief, maar niet gelimiteerd tot, externe "cropfinder" tools en het openbaar maken van account details.
  Berisping: §2-2M Aanzetten tot overtreden van de spelregels is verboden. 2 punten, 30 dagen

  N Materiaal wat als illegaal beschouwd wordt door de wet van de Federale Republiek Duitsland. Discussie van dit soort materiaal (bijvoorbeeld "warez" of gehackte software) en het linken hiernaar, is niet toegestaan.
  Berisping: §2-2N Illegale content: Het bespreken of verspreiden van illegale content is verboden. 2 punten, 30 dagen

  O Advertenties van elke vorm. Advertenties die linken naar een externe site die een directe concurrent is van travian is expliciet verboden. Goudlinks mogen niet op een misleidende manier opgesteld worden of buiten signatures geplaatst worden. Links naar externe sites die geldtransacties vragen of een geldwinnend doel hebben, zijn niet toegestaan. De moderators hebben het laatste woord of een advertentie wel of niet is toegestaan.
  Berisping: §2-2O Advertenties zijn niet toegestaan. 4 punten, 30 dagen

  P Links naar sites die inhoud bevatten die ongepast is zoals hierboven beschreven. Misleidende links, zoals tinyurl en "rickrolls" zijn ook verboden.
  Berisping: §2-2P Misleidende links zijn niet toegestaan. 2 punten, 30 dagen

  Q Inhoud die als ongepast wordt beschouwd door de forum crew en/of Traviangames.
  Berisping: §2-2Q Spam. 2 punten, 30 dagen

  R Pogingen om anderen te verleiden om de forum richtlijnen te verbreken.
  Berisping: §2-2R Aanzetten tot overtreden van de forum richtlijnen is verboden. 2 punten, 30 dagen

  S Plaatsen van politiek en/of religieus getinte opmerkingen. Politieke en/of religieus getinte posts mogen alleen gemaakt worden in relevante context bij Debatten, mits het goed onderbouwd is en een nuttige bijdrage levert aan het onderwerp.
  Berisping: §2-2S Politieke of Religieuze discussies zijn hier niet toegestaan (Debatforum is de enige uitzondering). 1 punt, 30 dagen

  T Vragen naar het starten van een nieuwe server is niet toegestaan. Wanneer servers starten zal dit tijdig aangekondigd worden.


  §3 – Profiel

  1. De maximale grootte voor je avatar is 100x100 pixels.

  2. Handtekeningen, zijn gelimiteerd tot 5 regels tekst. Indien er een plaatje gebruikt wordt van 135px hoog, mag maximaal 1 regel tekst toegevoegd worden. Indien het plaatje minder hoog is, mogen meer regels worden toegevoegd, zodra het maar niet meer dan 135px + 1 regel lang wordt. (Plaatjes kunnen toegevoegd worden met de [SIGPIC] functie.)
  Berisping: §3-2 Handtekening is te groot. 1punt, 10 dagen

  3. Alleen bestaande spelersnamen mogen gebruikt worden in de Spelersnaam/Server sectie van je profiel. Deze functie misbruiken om je voor te doen als een ander is strict verboden.
  Berisping: §3-3 Misbruik server profielvelden. 1punt, 10 dagen

  4. De sectie Verboden Inhoud van de forum richtlijnen (sectie 2) is ook van toepassing op je handtekening, profiel, profielberichten en albums.

  §4 - Waarschuwingen en berispingen

  1. Straffen worden uitgevoerd door de moderators. De volgende richtlijnen worden hierbij in het algemeen gehanteerd, maar de moderators mogen waar nodig hiervan afwijken als de situatie een strengere straf vereist, inclusief (maar niet gelimiteerd tot) permanente bans, IP bans of bans van specifieke forumgedeeltes.

  A. Eerste overtreding: Waarschuwing, mogelijke berisping
  B. Tweede en volgende overtreding: Berisping
  C. Elke berisping is 1 of meer punten waard. Als je 5 punten hebt, wordt je geband. De lengte van de ban hangt af van de actieve berispingen.

  2. Bans ontwijken door meerdere forumaccounts aan te maken, resulteert in een IP ban van alle betrokken accounts.
  3. Avatars en handtekeningen die de forum richtlijnen verbreken, kunnen worden verwijderd als een moderator dat noodzakelijk acht.
  4. Topics en posts die de forum richtlijnen overtreden, worden verwijderd of gewijzigd door de moderators.

  §5 – Klachtenprocedure

  1. De crew streeft ernaar eerlijk en transparant naar gebruikers te zijn. Als je een klacht of een vraag hebt over de acties van een crewlid, neem dan eerst contact op met het crewlid in kwestie. Mocht je er niet uitkomen met het crewlid, kijk dan naar de link bij punt 4.
  2. Het is niet toegestaan om een topic aan te maken om een situatie op te lossen.
  3. De lijst van crewleden kun je hier vinden.
  4. Informatie over waar je terecht kan voor klachten kun je hier vinden.


  Hint: Het vierde paasei zit verstopt in het topic waar de 11de Travian Verjaardagsspecial voor het eerst werd aangekondigd.
  Laatst gewijzigd door CM_Tovenaar : 13-04-2017 om 11:44

Regels voor berichten

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •